6 Temmuz 2009 Pazartesi

WORDPRESS YARARLI BİLGİLER VE DOWNLOAD

WordPress Nedir?
WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz.
WordPress açık kaynaklı bir yazılım olduğu için dünyanın her yerinden isteyen herkesin katkıda bulunmasına açıktır; “created by and for the community” denir, yani topluluk tarafından ve yine topluluk için geliştirilmekte ve desteklenmektedir. Bu şekilde her geçen gün daha da kullanışlı ve sağlam bir sistem haline gelmektedir.
WordPress’i tanımak, kurmak ve kullanmak istiyorsanız resmi sitesi WordPress.org‘u ve şu an bulunduğunuz WordPress Türkiye‘yi biraz araştırın; İngilizce belgeler için Codex‘e, Türkçe belgeler için WordPress Belgeleri sayfalarımıza ve hazırladığımız WordPress Rehberi’ne bakın. Belgelerde veya diğer kaynakları kullanarak çözemediğiniz sorunlar varsa veya söylemek istediğiniz başka bir şey varsa forumlarda paylaşmaktan çekinmeyin!
WordPress Türkiye
WordPress Türkiye, WordPress kullanımıyla ilgili Türkçe döküman ve kaynak sıkıntısını gidermek için 19 Mayıs 2005 tarihinde birkaç arkadaş tarafından kuruldu. İlk dönemlerde WordPress haberleri ve forum üzerinden kullanıcı sorunlarına yardımcı olmayı hedefledik. Ancak daha sonraki dönemlerde artan kullanıcı sayısı nedeniyle belgeler adlı wiki bölümünü açarak ile kullanıcılara Türkçe döküman sağlamaya çalıştık.
WordPress’in 1.5.x sürümlerinden sonra çıkarttığı 2.0.x sürümlerine kadar forum ağırlıklı olarak çalıştık. Topluluk olarak 2.0.1 sürümüne kadar kullanıcılarımızın hazırlamış olduğu Türkçe dil dosyalarını kullanıp, destekledik. Mayıs 2006′da 2.0.2 sürümü ile ilk Türkçe WordPress paketini kullanıcılara sunduk ve bu tarihten sonraki tüm sürümler için Türkçe paketi hazırlayıp güncelledik.
Hâlâ forum ve belgelerin yanında, güncel sürümlerin Türkçe paketlerinin hazırlanması, eklentilerin ve temaların Türkçeleştirilmesi, WordPress Codex‘inde bulunan belgelerin Türkçeleştirilmesi konusunda WordPress Türkiye kullanıcılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca hazırlamış olduğumuz ve sürekli güncellenen WordPress rehberi ile de özellikle yeni başlayanlar için başucu kılavuzu oluşturmayı hedefliyoruz.
Türkçeleştirme, belgelendirme, tanıtım, destek ve forumlardaki yardımlarından dolayı adını sayamadığımız herkese çok teşekkür ederiz.
WordPress Türkçe 2.8 indir
WordPress'>http://www.wordpress-tr.com/?file_id=2">WordPress Türkçe Paket


Sonra Kuruluma Gec.
Kurulum Anlatımlı:

Otomatik kurulum
WordPress’i kurulum, yönetim paneli ve site görünümü olarak Türkçe kullanmak istiyorsanız buradan WordPress son sürüm Türkçe paketi indirin. İngilizce için WordPress.org adresini ziyaret edin.
Sıkıştırılmış paketi Winrar veya Winzip türü bir programla açın.
Dosya içeriğini sunucuya yükleyin, tarayıcınızın adres satırına site isminizi girin.
Kurulum otomatik olarak başlayacak, ekrandaki yönergeleri izleyerek kurulumu tamamlayabilirsiniz.
Elle kurulum (Manuel)
Eğer üstteki Türkçe paketi otomatik olarak kuramadıysanız veya İngilizce paket kurmak istiyorsanız manuel olarak kurulum yapabilirsiniz.
WordPress’i kurulum, yönetim paneli ve site görünümü olarak Türkçe kullanmak istiyorsanız buradan WordPress son sürüm Türkçe paketi indirin. İngilizce için WordPress.org adresini ziyaret edin.
Sıkıştırılmış paketi Winrar veya Winzip türü bir programla açın.
wp-config-sample.php dosyasını notepad (yada benzeri bir basit yazı işlemcisiyle) açıyoruz.
define(’DB_NAME’, ‘veritabanı adı’); buraya veritabanımızın adını yazıyoruz
define(’DB_USER’, ‘kullanıcı adı’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız kullanıcı adı
define(’DB_PASSWORD’, ’sifre’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız şifre
define(’DB_HOST’, ‘localhost’); burasını genellikle localhost olarak bırakıyoruz, eğer ki bir sorun çıkarsa, hosting şirketiyle görüşmenizi öneririz. Yukardaki kısımda gerekli değişiklikleri yapıyoruz
wp-config-sample.php dosyasının adını wp-config.php şeklinde değiştirdikten sonra dosyaları sunucuya yüklüyoruz.
Tarayıcı adres çubuğuna {www.siteadresi.com}/wordpress/wp-admin/install.php yazıyoruz ve direktifleri takip ediyoruz ve bitiriyoruz.
İyi bloglamalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder