6 Temmuz 2009 Pazartesi

Arama kelimelerinde buyuk kucuk harf farki

Arama sonuclari siralanirken kullanicinin arama terimini hepsi buyuk, hepsi kucuk ya da ilk harf buyuk ve kalani kucuk gibi farkli yazmalari arama sonuclarini etkiler mi?

Bu her turlu terimde gecerli olmasada yazinin fark ediceginin dusunuldugu aramalarda evet fark edicektir. Sadece yazinin bu sekilde olmasindan bir site digerlerinin cok ustune cikmayacaktir ama bazi aramalari buyuk kucuk farkli yazip aratirsaniz sonularda cikan sitelerin yerlerinin degistigini gorebilirsiniz.

Mesela ekteki iki arama sonuclarinin sonucuna bakarsaniz 5. sonucdan sonra cikan sonuclarin yerlerinin farkli oldugunu gorebilirsiniz. Sonuclarda cikan siteler yerleri farkli olmasina ragmen ayni siteler. Bu aranan terim icin en alakali oldugu dusunulen siteler. Arada ki tek fark ise arama kelimesinin bir tanesinde ilk harfinin buyuk olmasi digerinde ise hepsinin kucuk yazilmis olmasi.

Bazi aramalarda bu tip yazilim farkinin hic kullanicinin erismeye calistigi bilgi icin fark etmeyecegi dusunulurse bu tip aramalarin sonuclarini etkilemeyebilir ama eger fark edicekse arama sonuclarini bu sekilde etkilyebiliyor aranan kelimenin ne sekilde yazilmis oldugu.

Yine kelimelerin turkce karakter ya da ingilizce karakter ile yazilip aranmasida sonuclari kismen etkiliyecektir. Google karakterleri ayni group noktalari koyulmadan yazilmis karakterleride sonuclara eklesede arama siralamalarinda kucuk farklar yaratabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder