6 Temmuz 2009 Pazartesi

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?



Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Sizinde internet sektöründe yerinizi almanızın tam zamanı, Müşterileriniz internetten olsun. daha çok kazanın daha çok hizmet verin. Google arama motorunun sunmuş olduğu hizmetlerden en iyi şekilde yararlanabilmek için, öncelikle bir web sitesine sahip olmanız gerekiyor. Web sitenizin içeriğinin google arama motorlarına uygunluğunu denetliyor. Sitenizi Googlede yapmış olduğunuz işler ile ilgili aramalarda ön sayfaya getiriyor ve daha çok kazanmanıza yardımcı oluyoruz.

Türkiyede bir çok firmanın artık müşteri odağının değiştirdiği, günümüzde internet sektörüne yönelmeleri internet aramalarında ön planda çıkmaları kaçınılmaz oldu. Bu sektörde SEO dediğimiz terim yani Search Engine Optimizasyon (Arama Motorlarına Optimizasyonu) yla bilinmektedir.

Bizler; Sizin bize vermiş olduğunuz ve aramalarda ön planda gözükmesini istediğiniz kelimelerle, sitenizin o aramalarda ilk sayfada olmasını sağlıyoruz. Türkiye de, artık hemen hemen tüm sektör ve iş yerinin bu tip çalışma şekline geçmesi, Arama Motorlarında bir hayli rağbet olmasına neden olmuştur. Temizlik ürünleri siteleri , Jeneratör siteleri, Alışveriş siteleri, bilgisayar satış siteleri, Araba kiralama (Ren A Car) siteleri, Matbaa baskı siteleri gibi örneğinin çoğaltılabileceği iş sektörlerinin tercihi, artık SEO olmuştur.

Siz de zaman kaybetmeden sitenize SEO yaptırın, Google Arama Motorlarında ilk sayfada yerinizi alın.

Bunun için yapmanız gereken, Sitemizin İletişim bölümünden Bizlere mesaj gönderebilir, Veya yine iletişim bölümünden Bizlere telefon numaralarımızla ulaşabilirsiniz.

Nedir Bu Seo?
Seo, Türkçesi “arama motoru optimizasyonu” anlamına gelen “search engine optimization” kelimesinin kısaltılmışıdır.
Google ın da dediği gibi bir Seo ile çalışmaya karar vermek önemli bir karardır ve çalışacağınız firmayı seçmek dikkatli olmayı gerektirir. En basit haliyle, bir Seo sitenizi “rezil” de edebilir “vezir” de edebilir.

Bir Seo ile çalışmak şart mı?
Aslında şart değil, çünkü bu iş bir akademik eğitim gerektirmez. Açıklanmış olmasa bile belirli kuralları vardır ve bu kuralları zaten siz bilmektesiniz.

Peki, nedir bu kurallar?
Bunun cevabı zaten sizde hazır. Bir düşünün, eğer Google siz olsaydınız hangi siteleri önde sıralardınız? Ya da bir hizmet almak istediğiniz zaman bunu nasıl bir firmadan almak isterdiniz? Sanırım cevabınız şunlar olacaktır; bilgi veren, çalışkan, dürüst ve referansı olan firmadan…

Bir Seo hizmeti almalı mıyım?
Bu sorunun cevabı bizim için tabiî ki evettir. Çünkü, herkesin bildiği işi yapması performansı çok daha fazla yükseltecektir ve daha fazla kazanç sağlanması sağlanacaktır.

Bir Seo ne kadar başarılı olabilir?
Başarıyı etkileyen onlarca faktör vardır. Ve bu faktörler iç ve dış etkenler olarak ikiye ayrılabilir.
İç etkenleri; ürün ya da hizmetlerinizin ne olduğu, sitenizde kullanılan yazılımın kalitesi, kullandığınız serverın hızı, içeriğinizin zenginliği, içeriğinizin özgünlüğü, kullandığınız alan adının ( domain ) ne olduğu, alan adının geçmişi vs. gibi bir çok başlık altında genişletmek mümkündür.

Dış etkenler ise; rakiplerinizin çalışması, sitenizin referans edilme durumu, iç etkenlerde olduğu gibi ürün ya da hizmetlerinizin ne olduğu gibi başlıklar altında toplanabilir.
Eğer Seo ‘nuz ya da siz bu etkenlerin tamamını dikkate alarak dürüst bir çalışma yapar ve toplam kaliteyi yakalarsanız başarı kısa zamanda gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder